У Кропивницькому для маленьких пацієнтів лікарні подарували клітку (ФОТО)

П'ятниця, 20 грудня 2019 16:00

Реабілітологи “Дитячоїої міської лікарні” (більш відомої кропивничанам як дитячий медичний центр “Добруджа”) давно мріяли про реабілітаційну клітку,  рятівної для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. На щастя, їх мрія нарешті втілилася у життя, повідомляє mandarin-news.

Універсальна кабіна або клітка – це спеціалізоване реабілітаційне обладнання для підвісної терапії. Вона необхідна  для занять пацієнтів з інвалідністю, в яких уражені функції кінцівок, дітей з ДЦП. Саме вона допомагає сформувати чи відновити навички пересування.

Така клітка  для кінезітерапії під назвою “Павук” – мрія всіх реабілітологів, – розповідає Юлія Ковалішина, реабілітолог комунального некомерційного підприємства “Дитяча міська лікарня” Міської ради міста Кропивницького. – Ми бачили такі лише в Трускавці, де проходили навчання  у найкращих спеціалістів. А тепер вона є у нас! Ви лишень уявіть, тепер ми зможемо братися за найважчі випадки неврологічних хвороб, брати на реабілітацію тих, кому раніше просто не могли допомогти –діткам, що зовсім не рухаються. Тренажер продуманий до дрібниць, його можна використовувати навіть для лежачих хворих. Дитина зможе самостійно виконувати вправи, напрягати м'язи і процес одужання проходитиме набагато швидше, ніж коли ми виконуємо вправи, підтримуючи хворого. Це просто фантастика!

Омріяний тренажер лікарні подарував благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!”

Ми були чемними цього року, писали листи Миколаю, от він до нас і прийшов, подарувавши нам можливість допомагати діткам одужувати. Таке обладнання унікальне –в Кропивницькому його тепер має лише наша лікарня, і це завдячуючи нашим  друзям з Благодійного Фонду ПриватБанку, –розповідає Оксана Клюєнко, головний лікар “Добруджі”.

Прочитано 3207 разів
Останнє редагування П'ятниця, 20 грудня 2019 18:24
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+