У Кропивницькому активісти РПЛ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

Середа, 20 лютого 2019 18:50

Сьогоднi вся Україна вiдзначає День Героїв Небесної Сотнi. Рiвно п’ять рокiв тому силовi загони Януковича розстрiляли на Iнститутськiй вулицi у Києвi мирних протестувальникiв, намагаючись придушити Революцiю Гiдностi. Цього дня Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелi мирних громадян України», низка представникiв влади заявили про перехiд на бiк народу. День 20 лютого став переломним у ходi подiй Революцiї гiдностi. З цього приводу у Кропивницькому відбулися урочисті заходи..

Про це з мiсця подiй повiдомляє кореспондент mandarin-news.

Мiтинг-реквiєм у Кропивницькому вiдбувся на площi Героїв Майдану. Пiд час його проведення демонструвалися кадри протистоянь мiж протестувальниками та силовиками у столицi та фрагменти документального фiльму «Чмiль», в якому розповiдається про Героя Небесної Сотнi з Кiровоградщини Вiктора Чмiленка. А пiд звуки легендарної пiснi «Пливе кача» з очей присутнiх струменiли сльози.

Участь у вшануваннi пам’ятi Героїв Небесної Сотнi взяли й активiсти обласної та мiської органiзацiй Радикальної партiї Олега Ляшка – у цей день вони завiтали на площу Героїв Майдану, аби пригадати трагiчнi подiї Революцiї Гiдностi. Вшанувавши пам’ять загиблих хвилиною мовчання, активiсти РПЛ поклали жалобнi квiти та лампадки до монументу Героїв Майдану.

 

Прочитано 643 разів
Останнє редагування Середа, 20 лютого 2019 19:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+