У Кропивницькому житловий будинок "тріснув по-швам". ФОТО

Четвер, 05 квітня 2018 11:40

6 березня, до депутата кропивницької міської ради від РПЛ Сергія Бойка, звернулись мешканці його округу з серйозною проблемою. Справа у тому, що у будинку, в якому вони проживають по вулиці Михайлівській, 2, з'явилися величезні тріщини. Щілі проникли майже у кожну квартиру. По лініям у підвалі неозброєним оком видно, що будівля просіла в грунт як мінімум на 5 см. А вночі, люди чуюють як будинок тріщить. 

Депутат щодня піклувався проблемою мешканців, контактував із ЖЕО та представниками водоканалу. А після чотирьох тижнів очікування домігся зустрічі жителів будинку з профільним заступником міського голови Олександром Мосіним. Поспілкувавшись із громадянами, заступник міського голови виїхав на місце події, щоб ознайомитись із ситуацією та оглянути проблемний будинок.

Вчора, 4 квітня, відбулась оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств та мешканцями у кабінеті заступника міського голови. 

Стан будівельних конструкцій житлової багатоповерхівки по вулиці Михайлівській став предметом жвавого обговорення на нараді. Люди розповіли, коли з'явилися перші порушення цілісності фасаду та підтоплення підвалів будинку і засмічення каналізації. 

В ході наради, Олександр Мосін доручив комунальникам у найкоротші терміни обстежити будинок, його водопровідну мережу, колодязі системи теплопостачання та надати висновки. А фахівці управління містобудування та архітектури отримали завдання обстежити кожну квартиру щодо можливого самовільного перепланування. Крім того на будівлі у місцях, де з’явились тріщини, будуть встановлені спеціальні “маячки”, які через двох місяці дадуть відповідь на питання, чи відбувається подальше руйнування будинку.

- Звертаюся до мешканців будинку №2 по вулиці Михайлівській з пропозицією спільними зусиллями, разом з працівниками ЖЕО провести суботник і винести сміття та непотрібні речі з підвальних приміщень будинку. - Також маю доручення до керівництва ЖЕО — подовжити ринви. Через те, що вони закороткі, дощові води стікають на стіну будинку, відповідно, підмивають його фундамент. Тому ці труби необхідно подовжити і вивести на тротуар, зазначив заступник міського голови.

 

Також, він запевнив мешканців проблемного будинку, що обстеження буде виконано найближчим часом. Одразу після висновків фахівців будуть проведені необхідні роботи з укріплення даної будівлі.

Прочитано 688 разів
Останнє редагування Четвер, 05 квітня 2018 14:39
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+