У Кропивницькій міськраді спростували чутки про спилювання усіх дерев Центрального скверу

Четвер, 30 вересня 2021 17:01

Сьогодні, 30 вересня, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін спростував чутки про те, що реконструкція Центрального скверу передбачає спилювання усіх дерев цієї зеленої зони. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Навпаки, звернув увагу посадовець, головною вимогою міської влади при реалізації проекту є максимальне збереження зеленої зони скверу. Важливо, що і інвестор таку позицію поділяє та підтримує.

- Ми дійшли порозуміння і хочу запевнити, що ні у кого немає на меті вирубати всі дерева і перетворити сквер на пустелю. Ми видалимо лише аварійні дерева - ті, що реально несуть загрозу безпеці кропивничан, - наголосив Олександр Мосін.

Вся площа Центрального скверу складає 63 сотки, а для будівництва закладу харчування необхідно близько 18-ти. Вся інша територія залишиться сквером, але впорядкованим, затишним, де кожному містянину і гостю міста захочеться відпочити. Тут будуть облаштовані гарні пішохідні доріжки, два фонтани, зручні лавки, сучасне освітлення. Це буде ошатний куточок у самому центрі Кропивницького.

Варто зауважити і те, що підвали, розташовані під Центральним сквером перебувають в аварійному стані. Їх затопили грунтові води, а коріння дерев зруйнувало цілісність будівельних конструкцій. Тому реконструкцію скверу розпочнуть з ліквідації небезпечних підвалів, а реконструкція зеленої зони скверу стане наступним етапом.

 

Прочитано 734 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+