У Кіровоградській ОДА роз’яснили деталі карантинних обмежень щодо міжобласних перевезень

П'ятниця, 22 жовтня 2021 16:10

У Кіровоградській ОДА відбувся онлайн-брифінг під головуванням заступника голови облдержадміністрації, присвячений питанню карантинних обмежень щодо міжобласних перевезень. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кіровоградську ОДА.

Обмеження розпочали свою дію 21 жовтня, згідно з постановою Уряду №1066. Як зазначив Сергій Поліщук, у день впровадження каратинних обмежень з 168 міжобласних діючих рейсів на маршрути вийшли лише 59. Ймовірна причина – у відсутності необхідних документів – сертифікатів про вакцинацію.

«Після отримання вакцини можна отримати сертифікат про отримання імунізації у сімейного лікаря або в додатку «Дія», згенерувавши QR-код: «жовтий» сертифікат – при отриманні одного щеплення, «зелений» - після другої дози вакцини. Саме ці документи потрібні для того, щоб користуватися пасажирським транспортом загального користування», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.

Згідно з постановою Кабміну, наразі заборонені регулярні та нерегулярні перевезення на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років за умови відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш, як за 72 години до дня поїздки. 

Як зазначив очільник управління інфраструктури Володимир Дмитренко, автомобільні перевізники і громадяни мають знати, що обмеження стосуються міжобласних перевезень.

Навіть якщо пасажир на міжобласному маршруті придбав квиток для поїздки в межах однієї області між населеними пунктами, він підпадає під зазначені обмеження – необхідні ПЛР-тестування або ж сертифікат вакцинації.

Заборонені перевезення у разі відсутності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу «Дія».

За порушення правил карантину штраф для громадян від 17 000 до 34 000 грн і для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 грн. Відповідальність за наявність у пасажирів необхідних документів несе перевізник.

Фото: умовне, УНН

 

 

 

Прочитано 919 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+