У багатоповерхівці Кропивницького хочуть відкрити центр для алкозалежних

Понеділок, 19 липня 2021 13:14

У п’ятиповерхівці обласного центру на вул. Василя Нікітіна 23 г (район Новомиколаївки)  хочуть побудувати  центр психологічної допомоги алкозалежним. Центр  облаштують на першому поверсі будинку. Натомість мешканці цього та будинків поряд проти такого сусідства. Про це повідомляє mandarin-news.

Минулої п’ятниці люди нарешті зустрілись з майбутнім керівництвом цього центру після того, як дату зустрічі двічі переносили.

За словами мешканців будинку, їхньої згоди на появу центру не питали, а про те, що перший поверх перетвориться в центр для алкозалежних люди дізнались випадково.

«Ми побачили, що на першому поверсі проводять ремонт. Я вирішив поцікавитись, що тут планують розмістити і мені завідувачка будинком повідомила про появу тут центру реабілітації для нарко та алкозалежних. До цього на першому поверсі розміщували магазини, зокрема продуктовий, склади гумових чобіт, цех напівфабрикатів», – розповідає мешканець будинку Віталій.

Мешканці бояться, що до цього центру привозитимуть алко та наркозалежних людей і вони нестимуть небезпеку для дітей та дорослих.

На зустріч з людьми прийшли троє чоловіків, які представляють ТОВ «Рехаб Південь». Називають лише свої імена. Документів щодо діяльності майбутнього закладу не показують. Запевняють мешканців у відсутності небезпеки такого сусідства.

«Нам небайдужий спокій мешканців цього будинку. Ми ведемо свою діяльність на законних підставах. Тут не буде наркологічна клініка, а більше робота з психологами. Працюватимемо за іншими методиками. Невідкладних станів та реанімації тут не буде. Програмою замісної терапії теж не користуватимемось. Тут буде нарколог, терапевт, психотерапевт », – каже представник ТОВ Олександр.

За словами керівництва, центр буде закритим приміщенням, куди люди звертатимуться за попереднім записом. Допомогу надаватимуть лише алкозалежним. Натомість на сторінці сервісу YouControl в пункті «Основний вид діяльності»  ТОВ «Рехаб Південь» йдеться про «надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію». Уповноваженою особою є Говрас Антон Владиславович. Місцезнаходженням товариства з обмеженою відповідальністю вказане місто Дніпро.

У самому приміщенні майбутнього центру майже завершили ремонт. Тут є кілька розділених кімнат з рукомийниками в кожній та душова кабіна. Окремо є ще кілька приміщень.  

Під час зустрічі мешканці одноголосно виступили проти  розміщення такого центру в їхньому будинку.

На питання, як тепер діятимуть, підприємці відповідають: «Будемо домовлятися». Планують подальші зустрічі з мешканцями.

Саме ж приміщення належить колишньому судді та екс-депутату міської ради Володимиру Ярошенку. Новоспечені орендарі терміну оренди приміщення не називають.

 

Прочитано 1206 разів
Останнє редагування Вівторок, 20 липня 2021 11:26
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+