"Тихе полювання" у Кропивницькому закінчилось госпіталізацією

Четвер, 19 жовтня 2017 12:15

Нині погода сприяє не тільки прогулянкам у лісах і лісосмугах, а й непоганому врожаю дикорослих грибів. Та, на жаль, в м.Кропивницькому уже зареєстровані перші жертви грибного полювання.

Четверо осіб святкової суботи ласували смаженими грибами, які назбирав у лісосмузі в районі Новомиколаївки найстарший із цієї компанії – 71-річний мешканець міста. Він же приготував страву з зеленушок (або рядовок зелених), яку розділили з ним дві жінки – 67 і 63 років і 39-річний син однієї з них.

Наслідки вживання грибного «делікатесу» для свого здоров’я – нудоту, блювання, слабкість – троє учасників застілля відчули того ж дня.

За медичною допомогою звернулися всі четверо. Троє госпіталізовані до центральної міської лікарні м.Кропивницького з діагнозом отруєння грибами, причому молодий чоловік у стані середнього ступеня важкості – до реанімаційного відділення, пізніше його перевели до терапевтичного. Двоє інших з компанії – в стані легкого і середнього ступеня важкості. 63-річній жінці, був встановлений діагноз функціональне порушення шлунку, і вона від госпіталізації відмовилася.

Держпродспоживслужба області звертається до населення не вживати страви з дикорослих грибів, щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких чи знайомих.

Цього року в області був зареєстрований один випадок отруєння грибами - навесні. Тоді постраждало двоє мешканців Кіровоградського району.

Прочитано 505 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+