"Центр соціально-психологічної реабілітації дітей" очима волонтерів у Кропивницькому

Вівторок, 07 серпня 2018 14:03

Дитинство – найпрекрасніша пора в житті кожної людини. Та на жаль, не всім пощастило пізнати материнську любов і батьківську опіку.

Сьогодні, Кропивницька міська організація  РПЛ  відвідала комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради.

Центр опікується дітьми віком від 3 років до 18 років,  із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Знаходиться заклад за адресою: вулиця Короленка 50.

 Центр реабілітації зустрів привітно, доброзичливо. Гостей, приміщення  вразило чистотою та порядком. Дитячі роботи, які прикрашали стіни створили затишок.

На потребу закладу, Кропивницька міська організація Радикальної партії Олега Ляшка, подарувала центру кран-змішувач  для води, а також іграшки та солодощі.

Керівник закладу, Лисенко Юрій Петрович, розказав активістам про нагальні потреби:

-  Діти перебувають у нас із усієї області, різних районів. Заклад підпорядковується обласній раді.

В центрі 48 дітей. Цього року працюємо при повній наповнюваності. Коли центр реорганізувався, збільшився термін перебування дітей, раніше було 3 місяці.

Діти, які у нас перебувають – це діти, які зазнали насилля, які мали спроби суїциду, проживали в тяжких соціальних умовах. Максимальний термін, який може бути 9 місяців.

Але якщо є необхідність, то термін перебування може збільшуватися. Наприклад, якщо іде судовий процес стосовно позбавлення материнських прав.

Колектив центру прикладає багато зусиль для того, щоб кожна дитина знайшла  свою сім’ю. Для цього майбутні  батьки проходять спеціальне навчання, під наглядом соцслужб. Після цього, в присутності психологів в нашому закладі відбувається безпосередньо знайомство з дитиною. За результатами вказаної зустрічі, оформлюється відповідна характеристика. Найголовніше, що наш заклад створює  умови для всиновлення. От навіть сьогоні наш заклад передає двох дітей під опіку.

Однак, на даний  час, є потреба у вирішенні  першочергових проблем господарського характеру.

В свою чергу, активісти Кропивницької міської організації  РПЛ зазначили:

«Наше підростаюче покоління заслуговує на підтримку, сприяння у професійному розвитку та самореалізації. Основним завданням нашої партії є турбота про дітей. Тому, ми завжди  готові  співпрацювати і допомагати з керівництвом подібних закладів. Ми ведемо постійний процес організації  благодійних акцій, щоб допомагати тим, хто потребує підтримки. Дуже важливо приділяти увагу діткам, адже – це наше майбутнє. Діти мають рости в умовах, які даватимуть можливість добре навчатись і гарно відпочивати. Так вони будуть виховуватись хорошими громадянами нашої країни. Також ми робимо усе можливе для того, щоб допомогти незахищеним верствам населення."

Отже,  «Центр реабілітації» утворено з метою забезпечення належного рівня задоволення життєвих та освітніх потреб, розвитку, виховання, навчання та соціальної адаптації для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах,  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування від народження до повноліття.

 

Прочитано 5892 разів
Останнє редагування Вівторок, 07 серпня 2018 14:45
Оцініть матеріал!
(1017 голосів)

Додати коментар


+