Телефонному терористу з Кіровоградщини загрожує до 6 років за гратами

Четвер, 25 листопада 2021 12:23

До 6 років позбавлення волі загрожує телефонному терористу, який повідомив про «замінування» військового аеродрому на Кіровоградщині у переддень 30 річниці Дня Незалежності України. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на У СБУ в області.

Служба безпеки України направила до суду обвинувальний акт стосовно «телефонного терориста», який повідомив про замінування аеродрому Національної гвардії України напередодні святкування Дня Незалежності України. Саме з цього летовища мали злітати літаки, що цього дня брали участь у генеральній репетиції військового параду.

До 6 років позбавлення волі загрожує псевдомінеру, який вигадав історію із замінуванням військового об’єкта, щоб поквитатися із власними сусідами.

Зокрема, 19 серпня на телефон гарячої лінії СБУ надійшло анонімне повідомлення про те, що у день святкування 30-річчя Незалежності України на території військового аеродрому в/ч Національної гвардії України у Кіровоградській  області відбудеться теракт.

Додатково анонім повідомив адресу у м. Олександрія, за якою нібито знаходиться комп’ютерне обладнання, яке використовується для збору та передачі розвідувальної інформації в інтересах спецслужб РФ. Вказав зловмисник і на  причетних до цієї протиправної діяльності осіб.

За даним фактом слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.15 (замах на злочин) та ч.1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у лжемінера постійно виникали побутові конфлікти з мешканцями вказаного ним у повідомленні будинку. Чоловік неодноразово  звертався  із  заявами  до  правоохоронних органів  та  органів  місцевого  самоврядування зі скаргами на сусідів, з якими не знаходив спільної мови. Однак, щоразу після розгляду  заяв, виявлялося, що інформація, викладена в них, не відповідає дійсності.

Тож зловмисник вирішив звернутися до СБУ. Однак,  усвідомлюючи функції, які покладено на спецслужбу, чоловік, задля привернення уваги правоохоронців до свого повідомлення, вигадав історію про замінування військового аеродрому. А «шпигунами» на користь РФ представив своїх сусідів.

Такі дії лжемінера поставили під загрозу організацію проведення військового параду, присвяченого 30-річчю Незалежності України.

За результатами ініційованої СБУ судової  фоноскопічної  експертизи, було встановлено особу телефонного терориста.

Лжемінеру оголосили про підозру за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей) Кримінального кодексу України.

До 6 років позбавлення волі передбачає інкримінована зловмиснику стаття.

Прочитано 348 разів
Останнє редагування Четвер, 25 листопада 2021 12:58
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+