Суспільне: у Кропивницькому відкрили унікальний арт-проект (ФОТО)

Четвер, 29 серпня 2019 15:15

В обласній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрили унікальний арт-проект під назвою «Суспільне». Про це з місця подій повідомляє кореспондент mandarin-news.

«Суспільне» – мистецький проект, авторами якого є місцеві художники Ольга Краснопольська, Євген Климчук та Наталя Корнілова. У картинах і фотографіях митці відобразили своє бачення життя нашого міста – іноді іронічне, іноді смішне, іноді трагічне.

Ідея цього проекту виникла спонтанно. Протягом останнього року я зробила кількадесят замальовок, які стосувалися життя нашого міста. Їх бачили переважно мої підписники у Фейсбуці. Мені запропонували зробити персональну виставку, але я подумала, що це буде не так цікаво. Тим більше, що невдовзі я познайомилася з Євгеном (Климчуком – ред.). Потім виявилося, що тема Наталі (Корнілової – ред.) тісно пов’язана з моєю, тому разом ми вирішили, що цей проект буде спільним. Організацією цієї виставки ми займалися останні два тижні, а кілька днів буквально ночували тут, у бібліотеці, – розповіла Ольга Краснопольська.

За словами художниці, всі ідеї – з картонними коробками, насінням, сміттям – народжувалися спільно, під час того, як митці працювали над виставкою.

Все це врешті-решт вилилось у проект «Суспільне». Це погляд на життя, який покликаний розповісти людям про людей у їх найрізноманітніших проявах, – додала художниця.

Про власний проект «Багіні» розповів Євген Климчук.

Протягом останніх днів, коли ми вже розвішували та оформлювали роботи, я вирішив поєднати мої роботи у проект «Багіні», щоб не називати та не підписувати кожну з них. Я вважаю, що жінки – один із найкращих об’єктів для художника. Що тут може бути незрозумілим? Кого мені малювати ще? Пейзажі, портрети та натюрморти – це класичні жанрові три кити, які завжди представлені на будь-якій виставці. А тут цікавіше, тут суспільне – взаємодія людей та міста, – поділився своїми думками про арт-проект художник.

Відкриття виставки викликало неабиякий ажіотаж – на презентації проекту були присутні кількадесят місцевих та приїжджих поціновувачів сучасного мистецтва. До речі, ознайомитися із «суспільними» роботами усіх трьох художників може кожен бажаючий – приходьте до бібліотеки, а де знаходиться відділ мистецтва, де проводиться виставка, вам залюбки покаже кожен її працівник.

Прочитано 1109 разів
Останнє редагування Четвер, 29 серпня 2019 15:29
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+