Суддя з Кропивницького змінив мантію на автомат

Вівторок, 26 липня 2022 12:01

Росія окупувала його рідне місто, а всіх працівників суду внесли до спеціальних списків. Тоді чоловік вирішив переїхати на підконтрольну Україні територію.  Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на 121 бригаду територіальної оборони.

У 2014 році Володимир (ім’я змінено) працював суддею одного з районних судів на Сході України. Чоловік здійснював свої повноваження навіть тоді, коли окупантами були захоплені інші органи державної влади та почалися активні бойові дії.

За кілька тижнів надійшла інформація – всі працівники цього суду занесені до спеціальних списків, тож якщо не рятуватися якнайшвидше, справа може закінчитися арештом.

Тоді чоловік прийняв рішення про евакуацію на підконтрольні Україні території.

Особливого вибору щодо міст проживання не було, тому він приєднався до дружини, яка вже кілька місяців гостювала у Кропивницькому. Тут отримав посаду судді та із самого початку роботи зажив слави принципового фахівця, з яким неможливо «домовитись».

Життя, здавалося, завмерло у «світлому» періоді – Володимир працював та виховував сина. Але у росіян були свої плани, 24 лютого, після повномасштабного вторгнення в Україну, зрозумівши,  що тікати більше не можна, Володимир добровільно прийшов до військкомату.

 - Я точно знаю: якщо Збройні сили України не зупинять ворога, ні роботи, ні життя не буде ні в кого. Тому головне – викинути окупантів за межі нашої держави. Все інше додасться, – говорить Володимир.

Звикати до армійських реалій було досить важко – раніше чоловік такого досвіду практично не мав. Втім, швидко адаптуватися допомогла улюблена робота – в 121-ій бригаді ТрО Володимир займається юридичними питаннями.

 - Робота судді суттєво відрізняється від того, чим я займаюся нині. Раніше я приймав рішення самостійно, добре знаючи, що воно обов’язково вплине на долю тієї чи іншої людини, – говорить Володимир. – Тут же я один з гвинтиків великої армійської машини. Але навіть без одного гвинтика ця машина ефективно працювати не зможе.

У лавах ЗСУ чоловік навчився поводженню зі зброєю та основам бойової підготовки.

Тому, у будь-який момент чоловік готовий взяти до рук автомат та виїхати на бойові позиції.

 - Ми обов’язково переможемо, – переконаний Володимир. – Чому? Мотивація людей, які обороняють рідну землю і її загарбників відрізняються кардинально. У нас іншого вибору немає: на кону – існування української нації. Любов до свободи – це те, що у нас хочуть відібрати. І це те, що ми ніколи не віддамо!

Прочитано 152 разів
Останнє редагування Вівторок, 26 липня 2022 12:25
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+