Стало відомо, як у Кропивницькому святкуватимуть День міста

Середа, 07 серпня 2019 15:35
Стало відомо, як у Кропивницькому святкуватимуть День міста Фото: memory.gov.uа

Підготовка до 265-річчя обласного центру, яке припадає на 21 вересня, йде повним ходом. Про плани на річницю міста розповіла радник міського голови Кропивницького Євгенія Шустер, інформує mandarin-news посиланням на «Україну-Центр».

За її словами, святкування триватиме не один день – просто концентрація заходів припадає на суботу. На Козачому острові проходитиме триденний фестиваль вуличної їжі, але цього разу він буде називатися «День народження», і його розділять на зони.

Кропивницький отримає кілька подарунків. Це міст на Полтавській, арка, приймальне відділення лікарні на Валах та будинок на Жадова.

Планується презентація книги про Кропивницький, відкриття квіткової фортеці на одному з пагорбів Фортечних Валів. Буде організований вело-квест.

Сюрпризом залишається ім’я зірки, яка виступить на центральній площі міста. Але музики і до основного концерту буде багато.

Крім того, у місті проведуть танцювальний марафон. Не виключено всеукраїнський чемпіонат з хіп-хопу та брейк-дансу. Обіцяють багато цікавих фотозон.

У Ковалівському парку планують провести ярмарок, національні квартали, в рамках благодійної акції містян будуть пригощати незвичайною стравою – кулебою. Фахівці-кондитери отримали завдання розробити кулінарний шедевр у формі символу нашого міста – Фортеці Святої Єлисавети Виручені кошти передадуть тим, хто не має можливості святкувати. А саме – маленьким пацієнтам дитячого медичного центру «Добруджа».

Євгенія Шустер наголошує, що це не все з того, що буде представлено на Дні міста. І хоч підготовка йде активно, якщо у когось є ідеї, можна з ними звертатися в будь-яке управління міськради.

Прочитано 781 разів
Останнє редагування Середа, 07 серпня 2019 15:48
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+