Стало відомо, чим жителям Кіровоградщини загрожують агітатори за кандидатів у президенти (ФОТО)

П'ятниця, 08 лютого 2019 14:50

Активну фазу виборчого процесу на свою користь можуть використовувати шахраї. Погоджуючись продати свій голос на виборах, громадянин може втратити своє право вільного волевиявлення, а також нерухоме майно (квартиру, будинок, земельну ділянку).

Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сайт Нацполіції у Кіровоградській області.

Як можуть працювати шахраї?

Під виглядом агітаторів від будь-кого із кандидатів шахраї можуть пропонувати винагороду за голос на корить цього кандидата. А для «гарантії» голосування саме на користь цього кандидата можуть вимагати персональні данні – ПІБ, серію, номер паспорту та номер ідентифікаційного коду. Більш того, можуть просити копії паспорта та ідентифікаційного коду та/або поставити свій підпис під якимось документом. Заволодівши персональними даними, шахраї можуть переоформити нерухомість на третіх осіб.

Що робити?

Ні за яких обставин не повідомляти свої персональні дані, не передавати копії документів, не підписувати жодних договорів, заяв тощо стороннім особам та викликати поліцію.

За інформацією Нацполіції, на території Кіровоградської області зареєстровано 49 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом. За 21 фактом нині триває перевірка, ще за 5 – не встановлено наявності складу адміністративного правопорушення.

У результаті вжитих заходів за 23 фактами складено 28 протоколів про адміністративне правопорушення. Зокрема, 27 протоколів за ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та 1 – за ст. 212-14 КУпАП (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях).

До місцевих судів для прийняття рішення направлено 25 із вищезазначених протоколів, 5 із яких закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Поліцейські нагадують, що за порушення виборчого законодавства передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

 
Прочитано 1400 разів
Останнє редагування Понеділок, 11 лютого 2019 13:48
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+