Скандал на Кіровоградщині: лісівники спростовують резонансні звинувачення прокуратури (ФОТО)

Четвер, 23 січня 2020 09:20
Скандал на Кіровоградщині: лісівники спростовують резонансні звинувачення прокуратури (ФОТО) Фото: http://www.adm-pl.gov.ua/

Михайло Косенко, головний лісничий ДП «Онуфріївське лісове господарство», офіційно спростовує інформацію про начебто незаконні порубки на території цього державного підприємства. Про це з посиланням на сайт Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомляє mandarin-news.

На офіційному сайті прокуратури Кіровоградської області й на сайтах окремих інтернет-видань розміщене інформаційне повідомлення про те, що: «Прокуратурою Кіровоградської області спільно з співробітниками Служби Безпеки та органів поліції виявлено факт незаконної порубки лісу на території, що належить ДП «Онуфріївське лісове господарство». На вищезазначених сайтах інформується про те, що: «За даними слідства, службові особи ДП «Онуфріївське лісове господарство» разом з «чорними лісорубами» здійснили варварську порубку багаторічних насаджень цінної породи дуба першого сорту на території вищевказаного лісового господарства». Однак зазначена у вказаному повідомленні інформація спотворює реальний стан речей і дезінформує громадськість, – йдеться у спростуванні. 

В Онуфріївському лісгоспі стверджують – на фотознімках, які ілюструють вищезазначене повідомлення, показано ділянку лісу на території Онуфріївського лісництва ДП «Онуфріївське лісове господарство».

Інформуємо, що на цій ділянці (квартал 13, виділ 1, ділянка 3, площа 0,8 га) здійснюється рубка головного користування, а не «варварська порубка», як зазначено на сайті прокуратури. Рубка проводиться в законний спосіб згідно з матеріалами лісовпорядкування, проведеного ВО «Укрдержліспроект», та згідно із затвердженою Міністерством охорони навколишнього природного середовища України розрахунковою лісосікою – наказ Міністерства від 24.12.2010 р. за №595. Для її проведення ДП «Онуфріївське лісове господарство», згідно зі статтею 69 Лісового кодексу України, видано лісорубний квиток (серія КР ЛРК № 000112 від 8 січня 2020 р.), – наголошують у лісгоспі. 

Там стверджують – при проведенні рубок головного користування  на визначених Укрдержліспроектом ділянках застосовується суцільний спосіб рубання. Дане насадження досягло віку стиглості. На місці зрубаної ділянки буде проведено лісовідновлення (створення лісових культур з головною породою дуб звичайний). 

Доводимо до відома, що розмір головного користування встановлюється Українським державним проектним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Укрдержліспроект» по кожному лісогосподарському підприємству на 10 років й затверджується Міністерством енергетики та захисту довкілля України (Міністерством охорони навколишнього природного середовища України). Лісовпорядкування на всій території України ведеться Укрдержліспроектом у порядку, встановленому Державним агентством лісових ресурсів України, – констатували у ДП «Онуфріївське лісове господарство». 

Фото - прокуратура області

Прочитано 801 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+