Школам Кіровоградщини незаконно підвищили ціни на газ

Четвер, 15 листопада 2018 11:37

Прокуратура Кіровоградської області в судовому порядку зобов’язала повернути до державного бюджету кошти у розмірі понад 400 тисяч гривень, що були незаконно отримані підрядною організацією, шляхом завищення ціни при закупівлі природного газу для опалення шкіл – повідомляє mandarin-news із посиланням на прокуратуру Кіровоградської області.

Так, в ході вивчення стану законності у сфері публічних закупівель прокуратурою виявлено факт порушення інтересів держави внаслідок незаконного підвищення ціни на газ для шкіл.

Встановлено, що за результатами проведених торгів щодо закупівлі природного газу комунальною установою «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» переможцем визнано підприємство з ціновою пропозицією 6 433 гривень 28 копійок за 1000 кубічних метрів газу. Проте, в подальшому з підрядником було укладено 5 додаткових угод, якими первісну ціну товару незаконно збільшено до 9800,00 гривень за 1000 кубічних метрів.

Таким чином, в результаті укладення недійсних додаткових угод державі були заподіяні збитки у виді надмірно сплачених 412 тис грн грошових коштів.

Також господарським судом Кіровоградської області зазначенні додаткові угоди визнано недійсними, а підрядну організацію зобов’язано повернути державі незаконно отриманні грошові кошти.

Крім того, за фактом зловживання при проведенні закупівлі службовими особами вищевказаної комунальної установи місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 375 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+