Ще один орендар на Кіровоградщині викритий за незаконне продовження договорів

Понеділок, 16 липня 2018 12:06

Жителі селі Петрове Знам’янського району б’ють на сполох – говорять, що у них незаконно продовжені договори оренди на землю.

Про це пише Регіон-Ньюз.

Власники земельних паїв конфліктують з місцевим орендатором Ігорем Матвєєвим. Останній, за словами обурених селян, грубо порушує їхні права на землю.
Більше ніж 40 пайовиків заявляють про нахабну підробку договорів оренди. А саме, що аграрій власноруч дописав цифри в їх договорах, подовживши термін дії документів на 10 років, і не дає можливості розірвати угоди.

Журналісти редакції Регіон-Ньюз, за проханням селян, провели власне розслідування, під-час якого вдалося дізнатися справжні факти про злочинні дії Матвєєва.

Почалося все з того, що в далекому 2002 році, коли місцеві мешканці уклали, начебто з добросовісним фермером, договори оренди всього на 5 років. Але коли строк договору закінчився, Матвєєв без жодного дозволу та законом встановлених норм просто взяв і дописав кульковою ручкою цифру 1 (один) перед п’ятіркою, щоб подовжити термін договору на 15 років, підробивши при цьому підписи пайовиків.

За таке нахабство, люди почали масово звертатися до правоохоронних органів та суду, аби домогтися доведення того, що договори є фіктивними. Задля цього, були назначені науково-дослідні експертизи криміналістичного центру МВС.

У висновках судового експерта зазначено (цитую):

У графі «договір укладено на» , в місці розташування цифр та рукописного запису 15 (п’ятнадцять) мало місце зміни первинного змісту, у вигляді дописки, де раніше була цифра «5» до якої було дописано цифру «1», а після рукописний запис «п’ятнадцять».

Підпис, розташований у графі «орендодавець» колонки «підписи сторін» договору оренди землі, був виконаний не орендодавцем, а іншою особою.

Сам же Ігор Матвєєв, у телефонній розмові, не погоджується з фактом підробки ним договорів оренди на 15 років. Він зазначає, що через велику вартість переоформлення документів (що дивно для багатомільйонного підприємства), вирішено було провести загальні збори двохсот пайовиків, на яких вони колективно вирішили підписати договори на 15 років. Але, він не може цього довести, через те що бухгалтерія підприємства загадковим шляхом згоріла.

Як пояснюють правозахисники, навіть якщо такі збори і відбулися, то все одно вони не мали б ніякої юридичної сили. Подовження, перепідписання чи інші дії за законом має проводити особисто власник землі з орендатором.

У березні цього року, відбулося засідання суду по цій справі, але сам Матвєєв на нього не з’явився, тим самим затягуюючи процес.В той час люди скандували під вікнами суду з написами “Матвєєв — РЕЙДЕР”, “Матвєєва — за грати” та “Матвєєв, віддай нашу землю”.

Але, нажаль, простим селянам не вдалося довести свою правоту у суді, і постановою стало рішення однакове для всіх позивачів на користь Матвєєва.

Хоча це і не дивно, адже за інформацією нашого джерела, Матвєєв має родичів у прокуратурі і міськрайонному суді. І дуже тісні стосунки з суддею Бердніковою, яка і вела всі ці засідання.

На даний момент, власники паїв звернулися до адміністративного суду, і чекають, наразі дату першого засідання. Вони сподіваються, що підприємцю Матвєєву не вдасться підкупити кропивницьких суддів, і вони нарешті зможуть забрати свої землі назад.

Про подальший розвиток подій, читайте у наступних публікаціях сайту Регіон-Ньюз.

Прочитано 579 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+