Шахтарські профспілки Кіровоградщини виступлять на сесії облради

Четвер, 02 грудня 2021 14:42

Представники профспілкових організацій ДП «СхідГЗК», які стали на підтримку шахтарів-ветеранів, виступлять на сесії Кіровоградської обласної ради 3 грудня. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кіровоградську обласну раду.

Профспілки пояснюють, хочуть донести депутатському корпусу свою позицію щодо законопроекту № 3663. На їхню думку, закон урізає соціальні гарантії, в тому числі для шахтарів-ветеранів.

«Вся справа в тому, що для шахтарів, які виходять на пенсію, отримали інвалідність або стали непрацездатними через важкі умови праці на шахтах, фонд соціального страхування був головним джерелом соціальних виплат. Хоч якась допомога на необхідні ліки та для проживання. Зараз депутати пропонують об‘єднаьи фонд соціального страхування з пенсійним фондом, і захищені кошти шахтарів кинути в загальний «котел». Небезпідставно шахтарі вважають, що таким чином влада хоче зекономити 3 мільярда гривень виплат, яких в наступному році можуть не отримати шахтарі.

 

 

Сьогодні шахтарі прийшли на площу Героїв Небесної сотні зі своїми вимогами. Будемо спільно боротись за їх соціальні права. Завтра на сесії всю інформацію донесемо також до всіх депутатів обласної ради.ілки Кіровоградщини виступлять на сесії облради», - написав на своїй сторінці у Фейсбук заступник голови Кіровоградської облради Дмитро Лінько.

«Прийняття закону категорично не можна допустити. Адже це позначиться на соціальних гарантіях для тих, хто пропрацював на державних підприємствах у шкідливих умовах і, як наслідок, отримали інвалідність. Ми хочемо закликати депутатів ініціювати звернення до керівництва держави та Верховної Ради не приймати закон», - пояснив голова профспілкового комітету Інгульської шахти Михайло Мельник під час зустрічі з головою обласної ради Сергієм Шульгою та заступником Дмитром Ліньком.

 

Нагадаємо, наразі в роботі сесії обласної ради триває перерва. Засідання продовжиться о 10:00 3 грудня.

Прочитано 613 разів
Останнє редагування Четвер, 02 грудня 2021 16:07
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+