«Сертифікованим» учителям Кіровоградщини мають доплачувати по 20% окладу щомісяця

П'ятниця, 10 січня 2020 13:30
«Сертифікованим» учителям Кіровоградщини мають доплачувати по 20% окладу щомісяця Фото: https://www.ukrinform.ua/

Вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, мають отримувати з 1 січня 2020 року доплату у розмірі 20% посадового окладу. Про це з посиланням на Міністерство освіти і науки України повідомляє mandarin-news.

До Міністерства надходять звернення щодо відмови місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування встановлювати доплату вчителям, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році. Таке рішення є неправомірним. Усі вчителі, які пройшли сертифікацію, мають почати отримувати надбавку вже із січня 2020 року, – йдеться у повідомленні.

МОН нагадує, що, згідно із Законом України "Про освіту", вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, мають отримувати доплату в розмірі 20% посадового окладу протягом терміну дії сертифікату, тобто протягом трьох років. Дане положення Закону є нормою прямої дії та підставою для встановлення даних виплат.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування посилаються на зупинення дії постанови Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року №822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки". Однак це не є підставою для відмови у встановленні доплат вчителям.

Якщо доплата не встановлюється і не виплачується, – наголосила Міністр освіти і науки Ганна Новосад, – це може бути розцінено як порушення Закону "Про освіту" та безпідставна невиплата заробітної плати.

Для встановлення доплати за успішне проходження сертифікації вчитель має звернутись із відповідною заявою до керівника закладу освіти. До заяви необхідно додати роздрукований сертифікат або в тексті заяви зазначити його реквізити у Єдиній державній базі з питань освіти.

Прочитано 891 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+