«Ревізор» по-кіровоградськи: в області закрили небезпечний для життя та здоров’я людей заклад

Понеділок, 09 березня 2020 14:20
«Ревізор» по-кіровоградськи: в області закрили небезпечний для життя та здоров’я людей заклад Фото з вільного доступу

Фахівці Світловодського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби області під час перевірки закладу громадського харчування виявили порушення при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчових продуктів. Зокрема такі, які можуть створити загрозу життю чи здоров’ю людини, з посиланням на пресслужбу установи повідомляє mandarin-news.

Так, у процесі функціонування потужності перехрещуються потоки брудного посуду та готових страв, що може стати причиною забруднення харчових продуктів. У холодильному обладнанні готова продукція та сировина зберігаються невпорядковано, порушується товарне сусідство (м’ясо сире незапаковане, яйця курячі сирі, овочі та фрукти у відкритому вигляді). В морозильній камері продукти зберігаються без етикеток чи стікерів. У той же час не витримується необхідний температурний режим в холодильному обладнанні, що може призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів у харчових продуктах.

За результатами перевірки та відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вирішило тимчасово припинити виробництво та/або обіг харчових продуктів та призупинити роботу закладу до усунення виявлених порушень, – наголосили в пресслужбі установи.

 

Прочитано 1666 разів
Останнє редагування Понеділок, 09 березня 2020 13:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+