Реконструктори Кіровоградщини хочуть відтворити бій визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників

Четвер, 11 жовтня 2018 14:10

Про перспективи проведення реконструкції присвяченої 75-річчю визволення Кіровоградщини від німецько-фашистських загарбників говорили сьогодні у Прес-клубі Кропивницького. Учасники прес-конференції реконструктори Руслан Новик, Сергій Бондарчук, Олександр Пихтін продемонстрували журналістам фото- та відеоматеріали з заходів, що буди організовані та проведені їх колегами в Україні.

Наразі, кровничани ініціюють реконструкцію бою з визволення Кіровограда 8 січня 1944 року. Її проведення попередньо заплановано на 8 січня 2019 року - саме в цей день буде відзначатись 75 річниця з дня визволення Кіровограда від німецьких військ. Реконструктори, навіть, знайшли місце, де б можна було провести таку подію - район Завадівки. Але для цього потрібно мати не аби які ресурси.

Такий рух проходить по всій Україні і поза її межами. До Кропивницького він поки що не дійшов, але сподіваємося, що місцева влада піде нам на зустріч, і ми зможемо провести реконструкцію бою визволення Кіровограда. У Кропивницькому реконструктори хочуть відтворити бій визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників, - зазначив реконструктор Сергій Бондарчук.

Користуючись нагодою сьогодні реконструктори звернулись  до потенційних меценатів, які готові надати допомогу у влаштуванні ночівлі та годуванні учасників та коштів на піротехніку, патрони. В ідеалі можна застосувати танк, важкі пушки, які потребують коштів для доставки.

За детальною інформацією звертатися за телефоном: 050-579-95-75 - Руслан Новик.

Прочитано 495 разів
Останнє редагування Четвер, 11 жовтня 2018 14:32
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+