Проект "RESPECT" розпочав свою діяльність у Кропивницькому

Четвер, 23 листопада 2017 15:17

Сьогодні, 23 листопада, у Кропивницькому громадські і медичні працівники розповіли про результати, подолання стигми у ВІЛ-позитивних.

Завдяки проекту "RESPECT" у Кропивницькому навчали 748 медичних працівників бути толератними до ВІЛ-позитивних осіб та груп найвищого ризику, вперше в місті запровадили ефективні алгоритми перенаправлення пацієнтів з підозрою на ВІЛ-інфекцію від лікаря до соціального працівника. Про це повідомив Давлєтбаєв Павло під час прес-конференції із ЗМІ. Також участь взяли начальник управління охорони здоров'я Кіровоградської міської ради Оксана Макарук, та голова правління КОВ ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" Юлія Чабанюк.

Працівники медичних закладів, почали розцінювати людей з ВІЛ-інфекцією, як звичайних пацієнтів, 6 медичних закладів у Кропивницькому залучились до проекту. Медичні заклади які співпрацюють з проектом, все частіше виявляють ВІЛ-позитивних. Чого не вдається іншим лікарням.

Такий проект став дуже успішним всього було проведено 32 тренінги які відвідали близько 800 людей. 

 Проект "RESPECT" це щось нове чого раніше не робили, пацієнти мають змогу лікуватися, бувають випадки коли звернулися дуже пізно, таким важко допомогти, тож потрібно звертатися за допомогою відразу. 

Таких показників вдалося досягти завдяки активній роботі у шести пілотних закладах проекту, Поліклінічне об'єднання, Центр первинної медико санітарної допомоги №1,2, Кіровоградський протитуберкульозний диспансер, Центральна міська лікарня, Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги. Та три заклади які долучились протягом проекту Пологовий будинок №1, Госпіталь для ветеранів війни та КЗ "АЗПСМ".

Прочитано 722 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+