Посадовців міськради на Кіровоградщині затримали на хабарі в 10 тисяч гривень

Четвер, 08 вересня 2022 07:47

Викрили керівника одного з органів місцевого самоврядування та його заступникна хабарництві. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на поліцію Кіровоградської області.

Слідство встановило, що посадовці  вимагали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 10 000 гривень за позитивне прийняття рішення та видачу дозволу на розміщення на території міста тимчасових дитячих атракціонів.

За інформацією з власних джерел, мова йде голову Помічнянської міської громади Миколу Антошика та його заступника Артема Щербатюка.

Під час проведення обшуків у службових кабінетах правоохоронці виявили грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, а також документацію.

Посадовцям повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Розслідування за цим фактом триває.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прочитано 830 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+