Поради кропивничанам: особливості відрахування аліментів із зарплати

П'ятниця, 06 квітня 2018 15:50

Начальник обласної юстиції Вадим Гуцул проконсультував мешканців Кропивницького і пояснив їм алгоритм дій вирішення проблемних ситуацій, які турбували їх впродовж тривалого часу.

Правова допомога була надана, 4 квітня, під час проведення особистого прийому громадян у Подільському відділі державної виконавчої служби.

Під час консультування у переважній більшості громадян цікавили питання стягнення аліментів і оформлення майна, придбаного через OpenMarket (Систему електронних торгів арештованим майном).

Зокрема одна з мешканок Кропивницького звернулася з проханням пояснити їй особливості відрахування аліментів із зарплати колишнього чоловіка. Вадим Гуцул проінформував, що згідно чинного законодавства, утримання аліментів із заробітної плати боржника, який має більше двох дітей, не може перевищувати 50% від загальної суми. При цьому бухгалтер підприємства, на якому працює чоловік, повинен визначити суму аліментів для нарахування на кожну дитину, зважаючи на відсоткове співвідношення від частини зарплати, визначеної у рішенні суду. Натомість державний виконавець зобов’язаний контролювати правильність відрахування, аналізуючи відомості зі звітів про здійснення відрахувань і виплат від підприємства, на якому працює боржник.

Якщо вам необхідна більш детальна консультація з питань стягнення заборгованості зі сплати аліментів, можете звертатися особисто до фахівців Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, що знаходиться за адресою вул. Дворцова, 6/7, м. Кропивницький, або телефонувати на «гарячу» лінію за номером (0522) 35-66-50. Громадяни з обмеженими фізичними можливостями мають змогу написати повідомлення на номер (063) 220 66 02, який зареєстровано у програмі «Viber» спеціально для оперативного надання безоплатної правової допомоги.  

Прочитано 707 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+