Плата за розподіл: у «Кіровоградгазі» розповіли про особливості нового комунального тарифу (ФОТО)

Вівторок, 04 лютого 2020 12:00

Керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» – голова правління Сергій Осинський та директорка департаменту з обліку природного газу Ольга Добровольська – розповіли про сплату за розподіл блакитного палива. Про це з пресконференції посадовців у CBNповідомляє кореспондент mandarin-news.

За словами Сергія Осинського, наприкінці минулого року НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)прийняла постанову, за якою плата за доставку газу виокремлюється з тарифу на блакитне паливо. Для Кіровоградщини ця ціна складає 1,02 грн. за кожен кубометр. По Україні вона коливається від 35 копійок до більш ніж дві гривні в залежності від регіону та його особливостей.

Гроші, отримані в результаті запровадження фактично нового комунального тарифу, підуть на утримання мережі. Платити за доставку газу потрібно до 20 числа щомісяця. Разом із тим, повідомив посадовець, правління підприємства прийняло рішення у січні 2020 року не застосовувати пеню за прострочення цього платежу, так як розрахункові квитанції були доставлені споживачам зі значним запізненням.

За словами директорки департаменту з обліку природного газу ВАТ «Кіровоградгаз» Ольги Добровольської, ціна за розподіл газу завжди була присутня у тарифі і складала близько 613 гривень за 1 тисячу кубометрів.

Отримувачам пільг і субсидій звертатися до органів соціального захисту з приводу нового комунального тарифу не потрібно – там зроблять необхідні перерахунки самостійно.

Прочитано 2547 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+