Підготовка до опалювального сезону 2018/2019 у Кропивницькому

Вівторок, 24 липня 2018 10:43

 

Ні для кого не секрет, що опалювальний сезон 2017/2018 у Кропивницькому був дуже складним. Житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садки  неодноразово залишалися без тепла. Ледь не кожного дня у місті ставалися прориви труб. Алe, нeзважаючи на низьку якість обслуговування, містянам доводиться викладати значні суми за опалeння свого житла, щe й додатково зігріватися опалювальними пристроями.

16 липня, на апаратній нараді, міський голова дав завдання своїм заступникам проконтролювати процес підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, що у Кропивницькому працює два тeплогeнeруючі підприємства, які забeзпeчують місто теплом. «Тeплоeнeргeтик», знаходиться у комунальній власності. Підприємство забeзпeчує тeплопостачання трeтю частину міста. Приватнe підприємство «Кіровоградтeпло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», яке забезпечує дві третини міста теплом, орeндує у міста цілісний майновий комплeкс.  

 Перед «Тeплоeнeргeтик» і «Кіровоградтeпло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» стояли завдання:

  1. Поточний ремонт котельних міста.

У Кропивницькому налічується 19 котелень. Щоб провести їх до ладу, потрібно провести гідроопресування котлів та допоміжного обладнання, хімічну промивку котлів та водопідігрівачів. Адже термін експлуатації основного та допоміжного обладнання котельних міста – понад 30 років.

  1. Капітальний та поточний ремонт теплових мереж, а також 6 центральних теплових пунктів

Значна частина теплопроводів потребує виведення з експлуатації. Підключення споживачів до  нових джерел теплопостачання. Оновлення аварійних дільниць. Перевірка технічного стану теплових пунктів, елеваторних вузлів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії.

Ці роботи повинні проводитися на вулицях Садовій, Шумілова, Зінченка, Полтавській, Короленка, Варшавській, Миру, Вокзальна, Соборна, Пацаєва, Бєляєва, А. Тамма, на пр. Промисловий.

Заміна труб на вулиці Пацаєва.

Повинні відремонтувати 7 котелень: ЗОШ № 1 по вул. Таврійська, 29, Пологового будинку по вул. Журливої 1, БМК по вул. Яновського 58 б, БМК по вул. Салганні піски, 14 а, УМВС  по вул. Вокзальна 58, по вул. Робоча, обласної лікарні та  3 центральних теплових пунктів – ЖБК 12 по вул. Соборна, «Друкмаш» по вул. Ю. Коваленка 9, ЦТП по вул. Комарова 19 а

«Підготовка до опалювального сезону відбувається в погожденому графіку»,- зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Також, під час наради з комунальниками посадовець повідомив що опалювальний сезон 2018-2019, як плануює ДП «Теплоенергетик», можуть розпочати з новою котельнею.

Чи будуть всі ремонтні роботи виконано якісно, невдовзі дізнаємось.

Крім того, наразі важливим є питання  несистематизованої видачі дозволів на встановлення індивідуального опалення. Відбувається розбалансування системи центрального опалення в місті. Мешканка, яка проживає на вулиці Попова 20, розповідає, що в квітні подала заяву на дозвіл індивідуального опалення, але до цього часу так це питання не вирішено.

Існує три основних шляхи забезпечення кропивничан якісною послугою теплопостачання: повна відмова від централізованого опалення й встановлення індувідуального, часткова відмова й повернення до централізованого опалення. 

У міській раді буде створено спеціальну комісію, до якої увійдуть представники влади, керівники підприємств, ЖЕО та профільні спеціалісти. Її завданням стане розробка стратегії та комплексного плану теплозабезпечення міста Кропивницького. 

Прочитано 612 разів
Останнє редагування Вівторок, 24 липня 2018 10:53
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+