Під час реконструкції Арки у Кропивницькому виникли непередбачені перешкоди (ФОТО)

Середа, 21 серпня 2019 13:50

У Кропивницькому планомiрно реалiзується проект реконструкцiї проїжджої частини вулицi Ельвортi з облаштуванням другої арки у залiзничному насипi. Про це повiдомляє  з посиланням на прес-службу мiськради обласного центру.

Будiвельники витримують необхiдний темп  i виконали чималий обсяг робiт: портали конструкцiї з обох бокiв вже обклали декоративним каменем, простiр  мiж старою та новою арками заклали бутом та залили бетоном, аби укрiпити та не допустити зсуву землi, продовжують готувати територiю з боку пiдприємства «Гiдросила» пiд зведення пiдпорної стiнки, – розповiв  керiвник пiдрядної органiзацiї Анатолiй Белявський.

Сьогоднi увага спецiалiстiв зосереджена на  пiдготовцi основи пiд облаштування дорожнього покриття.

Разом з тим, звернув увагу Анатолiй Белявський, пiд час будiвництва виникла необхiднiсть у виконаннi  незапланованих робiт, якi не були передбаченi проектом. Це нормальна практика на будiвельному майданчику, таким чином досягається необхiдний рiвень безпеки, здiйснюється прив’язка до нових умов, що виникають в ходi реконструкцiї.

Наприклад, коли зняли грунт для будiвництва каналiзацiйного колектора, виявилось, що пiд ним знаходиться мiцний фундамент, збудований десятки рокiв тому, – пiдкреслив директор пiдприємства. – Цього не могли передбачити проектанти. Аби його демонтувати, довелось задiяти важку технiку, а це додатковi витрати, якi  не були включенi до кошторису робiт.

Стан насипу з боку заводу «Гiдросила» теж вимагає будiвництва ще однiєї пiдпорної стiни – це вже питання безпеки руху.

Будiвельники свою справу виконують, але для забезпечення необхiдного темпу виконання робiт на цьому важливому для мiста об’єктi, необхiдно вiдкоригувати фiнансування проекту та передбачити додаткових 12 мiльйонiв гривень на його завершення.  I зробити це може мiська рада. Для цього депутати мають зiбратися  на засiдання сесiї, та пiдтримати пiдготовлений проект рiшення.

Прочитано 1985 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+