П'яні кіровоградські поліцейські намагалися приховати смерть товариша

Понеділок, 09 жовтня 2017 16:05

Полювання компанії правоохоронців на Кіровоградщині завершилося трагічно. Під час ДТП на лісовій дорозі один із них загинув, а його колеги вирішили приховати подію, скинувши тіло до колодязя і втопивши його автомобіль у кар'єрі.

Про це "Олександрійським новинам" стало відомо з власних джерел.

Загиблий зустрівся зі своїми знайомими наприкінці минулого тижня. Після вживання спиртних напоїв компанія з п'яти чоловіків, четверо з яких працюють в правоохоронних органах (поліції та СБУ) на різних посадах, вирішила продовжити відпочинок на полюванні. Взявши два автомобілі, вони вирушили до лісу.

Помітивши косулю, мисливці почали переслідувати її на автомобілі загиблого. Загиблий висунувся з вікна і спробував поцілити тварину з рушниці. В цей час водій не впорався з керуванням, і машина перекинулася. Від отриманих травм голови поліцейський одного з райвідділів поліції області загинув на місці.

Учасники події вирішили приховати загибель свого товариша. Із цією метою вони вивезли його тіло та скинули його в один з колодязів, що знаходився поруч. "ВАЗ-2102" загиблого, в якому вони були разом під час настання трагічної ДТП, втопили у водоймі покинутого кар'єру. За інформацією нашого джерела, під час розтину тіла отримані докази того, що смерть чоловіка сталася не від потрапляння тіла до колодязя, а саме внаслідок ДТП.

Наразі водія, з вини якого загинув поліцейський, затримано. Ведеться слідство. Поки порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за скоєння ДТП, що спричинила смерть людини.

А в головному управлінні національної поліції області цей випадок прокоментували так:

За попередніми даними, потерпілий, перебуваючи поза службою без форменого одягу, вирушив на полювання разом зі своїми знайомими у компанії із 5 осіб. Троє з п’яти громадян є працівниками одного з підрозділів поліції Кіровоградської області. Під час руху один із легкових автомобілів, за кермом якого перебувала цивільна особа, потрапив у ДТП. Внаслідок чого отримав тілесні ушкодження та загинув на місці 25-річний пасажир. У подальшому громадяни, розуміючи тяжкість наслідків пригоди, вирішили приховати її факт.

Відреагувавши на повідомлення про зникнення колеги, працівники поліції провели необхідні оперативно-розшукові заходи. Поліцейські встановили місцезнаходження тіла потерпілого, з’ясували обставини події, встановили та опитали всіх її учасників.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Так само внесено інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 396 «Приховування злочину» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

 

 

Прочитано 621 разів
Останнє редагування Понеділок, 09 жовтня 2017 16:58
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+