Обійшлись без «Ревізора»: на Кіровоградщині прикрили небезпечну пекарню

П'ятниця, 13 березня 2020 12:40
Обійшлись без «Ревізора»: на Кіровоградщині прикрили небезпечну пекарню Фото з вільного доступу

У Знам’янці інспектори Держпродспоживслужби перевірили пекарню фізичної особи-підприємця. Про це з посиланням на пресслужбу установи повідомляє mandarin-news.

Під час перевірки було встановлено, що при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчової продукції, не дотримано вимоги законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Серед них:

  • відсутня інформація про постачальників харчової продукції, тож неможливо встановити її походження;
  • не надано підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності;
  • не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення.

Так, готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів та ін. На кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі. Це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином.

Коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі. Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме: сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С, маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С. Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.

За результатами перевірки та відповідно до ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.

Прочитано 1052 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+