«Ніхто не збирається закатати в асфальт місто»: мер Кропивницького про будівництво McDonald`s

Понеділок, 31 травня 2021 11:12

У центрі Кропивницького  планують виділити  резервну ділянку для висадки додаткових дерев. Про це повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович  сьогодні, 31 травня, під час апаратної наради, інформує mandarin-news. 

«Долучимо спеціалістів, які розбираються в рослинах. Ми поставимо відповідні вимоги, зокрема, щоб рослина була вже зрілою (8-10 років) та стовідсотково прижилась.  Задля  висадки таких дерев наймемо спеціалізовану техніку.

Робитимемо все, щоб зберегти і прикрасити Центральний сквер, зробити його в рази краще, а не гірше. Тут ніхто не ворог деревам у місті. Тут - всі за добробут, комфорт і розвиток міста, за добро для громади», – вказав міський голова.

За його словами, сквер збережуть в обумовлених межах. Спеціальна комісія прийме рішення по кожному дереву Центрального скверу.

«Я роз’яснив екоактивістам, що ми не збираємось зробити шкоду. Необхідно чітко визначити скільки додаткових дерев висадимо в замін прибраних.  Врахуйте ці речі при веденні  переговорів з МакДональдс і правильно . Ніхто не збирається закатати в асфальт місто», – додав Райкович.

Нагадаємо, компанія МакДональдз збирається будувати свій ресторан в Центральному сквері  обласного центру.  Частина жителів Кропивницького виступили проти знищення дерев у сквері заради Маку. Інша частина кропивничан підтримують  ініціативу будівництва закладу саме в цьому сквері. Кропивничани підтримали дві петиці: за і проти будівництва МакДрнальдз у центральному сквері. Обидві петиції набрали необхідну кількість підписів, однак прохання будувати Мак у цьому сквері підписали 671 особа, а будівництво в іншому місці підтримали 479 людей. Екоактивісти  Кропивнциького продовжують  виступають за збереження Центрального скверу. Мер Кропивницького бачить МакДональдс лише в Центральному сквері.

Прочитано 846 разів
Останнє редагування Понеділок, 31 травня 2021 17:42
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+