Неплатників аліментів на Кіровоградщині притягують до адміністративної відповідальності

П'ятниця, 02 березня 2018 13:20

Упродовж останніх трьох тижнів органи державної виконавчої служби Кіровоградщини активно застосовують проти недобросовісних батьків, які ухиляються від утримання власних дітей, заходи примусового впливу, передбачені законом щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів. Відтак державні виконавці  не лише обмежують боржників у праві полювання, виїзду за кордон, користування транспортними засобами та вогнепальною зброєю, а й складають протоколи щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності.

«Нові інструменти примусового впливу дозволяють більш ефективно боротися зі злісними неплатниками аліментів. Наприклад, державні виконавці склали 75 протоколів про адміністративні правопорушення недобросовісних батьків, які роками ухилялися від утримання своїх дітей. Завдяки цьому наразі семеро чоловік на Кіровоградщині через небажання бути притягненими до виконання соціально корисних робіт були змушені повністю сплатити заборгованість із аліментів на загальну суму в 95 790 гривень. Йдеться про мешканців Маловисківського, Голованівського та Добровеличківського районів», – відзначив  в.о. начальника обласного управління юстиції Олег Потьомкін.

Нагадаємо, на Кіровоградщині на виконанні в органах державної виконавчої служби знаходиться 19 648 виконавчих проваджень про стягнення аліментів.

Прочитано 629 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+