Недобросовісні батьки тепер прибирають сміття на Кіровоградщині

П'ятниця, 11 травня 2018 10:38

У Кіровоградській області 15 безвідповідальних батьків, які роками ухилялися від сплати аліментів на користь своїх дітей, направлені на виконання суспільно корисних робіт за рішеннями судів.

Про це повідомив, 8 травня, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Наразі державні виконавці направили 279 протоколів про притягнення злісних боржників з аліментів до адміністративної відповідальності до суду. І 15 осіб, які не мають офіційного доходу, уже розпочали або ж найближчим часом розпочнуть виконання примусових робіт. У якості прикладу можу згадати про мешканку Компаніївського району, яка не надавала фінансової підтримки своїм трьом донькам, починаючи з 2011 року. За цей час сума боргу склала 131 695 грн. У зв’язку з тим, що боржниця не мала прибутку і зареєстрованого на ній майна, на підставі протоколу, складеного державним виконавцем, суд призначив їй адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт на строк до 120 годин. Зароблені кошти будуть направлені на часткове погашення заборгованості», – відзначив Вадим Гуцул.

Загалом із початку року державні виконавці стягнули 40,7 млн грн аліментів із безвідповідальних батьків. Завдяки цьому кошти отримали 12 728 дітей.

Прочитано 315 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+