Навчальні заклади Кропивницького можуть повернутись до дистанційного навчання

Четвер, 27 січня 2022 10:48

Закладам освіти обласного центру рекомендують перейти на дистанційний формат навчання. Про це сьогодні, 27 січня, повідомила очільниця управління освіти міської ради Лариса Костенко, передає mandarin-news.

За словами очільниці управління освіти, ситуація із захворюванням на ГРВІ та коронавірус погіршується. Кількість хворих серед педагогічних колективів та учнів шкіл обласного центру щодня зростає.

«Якщо в  понеділок (ред. 24 січня) захворюваність складала 5-7 % , то вчора - 20%. Станом на сьогодні, 27 січня, 27% учнів навчаються дистанційно (270 класів). На ГРВІ наразі хворіють 175 вчителів, на ковід – 25. Три дні тому їх було 14.

Ця ситуація говорить про те, що закладам краще перейти на дистанційне навчання. Від 26 січня є рекомендація МОН щодо  організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання щонайменше на 2 тижні. Ми готуємо лист на заклади загальної середньої освіти міста, щоб розглянули на педрадах питання стосовно переходу з 31 січня на формат дистанційного навчання протягом двох тижнів. Терміни перебування на "дистанційці" можуть бути різними. 1-4 класи продовжать навчання в закладах освіти, але за умови нормальної епідситуації в класах», - повідомила Лариса Костенко.

Лариса Давидівна додала, що садочки працюють в звичайному режимі.

Професйно-технічним закладам освіти теж рекомендують перейти на дистанційну або змішану форму навчання.

Прочитано 325 разів
Останнє редагування Четвер, 27 січня 2022 11:06
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+