Наскільки може бути ефективним впровадження наглядових рад у Кропивницькому?

П'ятниця, 20 квітня 2018 14:27

Сьогодні, 20 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, члени комісії розглядали проект рішення стосовно створення наглядових рад у комунальних підприємствах нашого міста.

Проект рішення було розроблено депутатом міської ради Олександром Цертієм разом із центром медіарозслідувань «Прозоро» та ГО «Асоціація Політичних Наук».

Олександр Цертій впевнений, що створення незалежних наглядових рад допоможе діяльності комунальних підприємств міста стати прозорішими, відкритішими та працювати ефективніше.

"Завдяки наглядовим радам у нас з'явиться можливість вплинути на комунальне підприємство та покращити його роботу. Також, завдяки цим радам зменшаться корупційні ризики та порушення непрозорості певних фінансових операцій на підприємствах", - запевняє депутат міської ради від ВО «Батьківщина» Олександр Цертій.

Подібна практика наглядових рад є поширеною і в інших містах таких як Вінниця, Чернівці і Житомирі, та являється досить ефективною.

Після тривалого обговорення цього питання, члени комісії одноголосно підтримали цей проект рішення.

Нагадаємо, що попередні дві постійні комісії теж підтримали вищевказаний проект рішення.

Також, зазначимо, що 23 квітня о 14 годині в приміщенні будинку профспілок (вулиця Преображенська 4) відбудеться круглий стіл на тему: «Створення незалежних наглядових рад – шлях до посилення ефективності, відповідальності та прозорості комунальних підприємств міста». До участі у круглому столі запрошуються депутати, громадські активісти, журналісти та представники комунальних підприємств міста.

Прочитано 572 разів
Останнє редагування П'ятниця, 20 квітня 2018 14:30
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+