«Надоїло, задрало» - такими словами розпочав своє звернення до депутатів міської ради Кропивницького Дмитро Штоль

Вівторок, 06 листопада 2018 14:19

Дмитро Штоль мешкає в мікрорайоні Попова, на окрузі №2. Чоловік неодноразово звертався на «гарячу лінію» міської ради та в інші інстанції з проханням, а пізніше з вимогою, щодо відлову та стерилізації безпритульних собак. Останньою краплею, що змусила Дмитра саме так розпочати свій виступ стала чергова «відписка» чиновників, - повідомляє mandarin-news. 

Місяць тому, Дмитро звернувся до Рафаеля Санасаряна, депутата міської ради від Радикальної Партії Олега Ляшка. Тоді Дмитро розповів жахливу історію, про те, як о 6 -ій ранку йому довелось рятувати від укусів безпритульних собак молоду жінку.

Я їхав вранці і побачив, як зграя собак оточує дівчину. Звісно, я не міг просто так проїхати повз. Все, що відбувалось далі, тривало  кілька хвилин, після чого я зробив єдиний висновок: безпритульні собаки зовсім втратили страх. Їх вже не лякає світло фар. Навіть постріли з рушницю у повітря. Я маю зареєстровану рушницю, і саме постріли з неї врятували дівчину від укусів собак, - таку історії Дмитро Штоль розповів тоді і повторив її сьогодні депутатам міської ради.

Звернення Дмитра Штоля стало підставою для депутатського звернення Рафаеля Санасаряна до міського голови Кропивницького Андрія Райковича.

22 жовтня надійшла відповідь, в якій йшлося про загальну констатацію факту нестачі коштів у бюджеті, а також про те, що КП «Універсал-2005» після відлову собак «у разі відсутності фізичних чи юридичних осіб, які виявляють бажання взяти на утримання тварин, після їх стерилізації, вони (собаки- ред.) повертаються до ареалу їх попереднього перебування».

Насправді, питання безпритульних собак для самого Дмитра є більш ніж актуальним. Він власним коштом утримує покинутих господарями породистих собак у розпліднику в одному з районів. Чоловік добре знається на тому, як із безпритульними тваринами поводяться в інших містах України. Тож свій емоційний виступ сьогодні Дмитро Штоль завершив наступною рекомендацією:

Якщо у Вас немає коштів, зберіть собак і відправте їх у Дніпро. Там знають, що з цим робити», - підсумував свій виступ Дмитро Штоль.

Фото: mandarin-news.

Прочитано 887 разів
Останнє редагування Вівторок, 06 листопада 2018 16:25
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+