На виборчій дільниці у Кропивницькому: документи – в кабiнетi ветлiкаря, а в сейфi… чайник!

Четвер, 28 березня 2019 17:54

В Кропвницькому двi дiльничнi виборчi комiсiї, що розташовуються в примiщеннях хлiбкомбiнату та ветеринарнiй клiнiцi, вiдсутнi вода, туалети, опалення, оргтехнiка та засоби зв’язку.


Про це повiдомляють спостерiгачi громадської мережi ОПОРА, передає mandarin-news.


На виборчiй дiльницi №350821, яка розмiщена в «Кіровоградському комбiнатi хлiбопродуктiв №1», середня температура становить 8 градусiв тепла.

- Примiщення не опалюється, немає туалету та води. Зверталися в ОВК i мiськраду. Через не-облаштованiсть примiщення уже вiдмовилися двоє голiв, а також члени дiльничної комiсiї, – заступниця голови ДВК Наталiя Ткаченко.

У примiщеннi Кропивницької мiської державної лiкарнi ветеринарної медицини розташовується виборча дiльниця № 350814. Тут через вiдсутнiсть оргтехнiки члени ДВК навiть не могли уточнити списки виборцiв: немає анi комп’ютера, анi принтера.

- Нинi у примiщеннi немає столiв, води, туалету. Примiщення розмiром 35 квадратних метрiв, i ми втсановили тiльки три кабiнки, хоча це i велика дiльниця. Сейф не працює, немає замкiв, – зазначила член ДВК Євгенiя Синюхiна.

- Дiльниця № 350814 розташована прямо в будiвлi дiючої ветеринарної лiкарнi i з одного в iнше примiщення потрiбно переходити через приймальню. На цiй дiльницi через малу площу кiмнати для голосування встановлюють удвiчi менше виборчих кабiнок, що може спричинити черги. Порушенням законодавства є й зберiгання виборчої документацiї не у сейфi, а в кабiнетi головного лiкаря, – пiдкреслила координаторка спостереження Громадянської мережi ОПОРА за виборами у Кiровоградськiй областi Зоя Лебiдь.

Водночас ще 25 березня секретар мiської ради Андрiй Табалов зазначав, що на всiх виборчих дiльницях у Кропивницькому забезпеченi технiчнi умови роботи дiльничних комiсiй.

-У Кропивницькому було двi надзвичайно проблемних дiльницi. Обидвi розташованi у будiвлях не комунальної власностi: за адресою по вулицi Варшавськiй, 91-а, де розташована фiлiя ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорацiя України» «Кiровоградський комбiнат хлiбопродуктiв № 1» та по вулицi Мiнськiй, 151, примiщення якої належить Кропивницькiй мiськiй державнiй лiкарнi ветеринарної медицини. Наполегливiсть робочої групи, створеної при мiськiй радi, листи за пiдписом мiського голови до керiвництва установ принесли свiй результат: ставлення до процесiв технiчного забезпечення виборiв на цих дiльницях змiнилося i вони працюють, – сказав Андрiй Табалов на апаратнiй нарадi в понедiлок, 25 березня.

Прочитано 661 разів
Останнє редагування Четвер, 28 березня 2019 18:14
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+