На отримувачів субсидій чекають «нові» платіжки та «стандартні» перевірки

Четвер, 07 листопада 2019 14:40
На отримувачів субсидій чекають «нові» платіжки та «стандартні» перевірки Фото: https://transkarpatia.net/

Українці в листопаді отримають квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу без урахування пільг і субсидій. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ході брифінгу, з посиланням на УНІАН повідомляє mandarin-news.

Починаючи з платіжок за жовтень, всі пільговики і субсидіанти отримуватимуть повний розмір платіжки без урахування пільг, – сказав чиновник.

Він пояснив, що це пов'язано з початком другого етапу монетизації субсидій. Якщо раніше перерахунок проводився на рівні підприємства комунальної сфери, то тепер їх здійснюватимуть органи соціального захисту населення. Після цього вони самостійно перераховуватимуть кошти субсидій або в державний «Ощадбанк», щоб він сплатив комунальні послуги відповідного пільговика, або за бажанням пільговика на зазначені ним реквізити, щоб отримати кошти і сплатити комунальні послуги самостійно. На даний час більш як 95% пільговиків отримують субсидії в безготівковій грошовій формі – через «Ощадбанк».

У той же час, за словами посадовця, перевірка одержувачів субсидій на оплату комунальних послуг є стандартною процедурою, і ніяких додаткових перевірок цього року не буде.

Перевірки проводилися і 10 років тому, і 5, і сьогодні проводяться, – сказав він.

Посадовець пояснив, що для отримання субсидії українці подають заяву та декларацію, а іншу інформацію збирає орган соціального захисту, в тому числі обмінюється нею з фіскальною службою та Пенсійним фондом.

Вже сьогодні, як і раніше, проводиться перевірка одержувачів субсидій. Нічого нового не відбувається, – додав Музиченко, підкреслюючи, що ніяких додаткових перевірок не буде.

При цьому він зазначив позитивний ефект від проведених перевірок, зокрема, ліквідацію можливості отримання двох субсидій одним домогосподарством. 

 

Прочитано 1186 разів
Останнє редагування Четвер, 07 листопада 2019 14:46
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+