На Кіровоградщині відбувся фестиваль народної творчості «Чута-фест»

Середа, 22 серпня 2018 11:34

У селі Цибулеве Знам'янського району, на території «зеленої» садиби «Гайдамацька Січ», відбувся районний Фестиваль народної творчості «Чута-Фест».

Це свято проводиться на території Знам’янщини третій рік поспіль. Цього року воно вперше відбулося у форматі фестивалю, до організації якого долучилися обласна державна адміністрація та обласна рада, райдержадміністрація та районна рада, підприємства, організації району та області.

Садиба «Гайдамацька Січ» перетворилась на барвистий ярмарок, де майстри з декоративно-ужитковаго мистецтва з різних куточків району та області відкрили виставку-продаж своїх товарів — виробів з бісеру, ниток, дерева, кераміки, глини, паперу, металу, виконані в новітніх техніках з сучасних матеріалів — все створено руками талановитих людей, які люблять і цінують українську культуру.

На музичній сцені фестивалю «Чута-Фест» виступило більше 400 учасників з 24-х творчих колективів, серед яких відомі візитівки Кіровоградщини: народний аматорський фольклорний колектив «ЕксампейЯ» (керівник Єдуард Дикаренко) та Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» під керівництвом народної артистки України Антоніни Червінської, а також колективи та окремі виконавці з Бобринецького, Кіровоградського, Новгородківського, Олександрівського, Петрівського, Онуфріївського, Знам’янського районів, Бобринецької, Дмитрівської, Великосеверинівської, Катеринівської, Компаніївської, Соколівської, Первозванівської об’єднаних територіальних громад. Пісенна творчість була представлена в усій різноманітності. Звучали автентичні і українські народні пісні, сучасні естрадні композиції, авторські твори, сучасні патріотичні пісні у виконанні рок-гуртів.

Різнобарв’ям і витонченою майстерністю вражали глядачів майстри народних ремесел – вишивальники, гончарі, ковалі, художники творчих об’єднань

За підтримки районних керівників сільгосппідприємств відбулася вечірня програма за участі популярних рок-гуртів та фаєр-шоу.

Виступи тривали до пізнього вечора і весь цей час для присутніх працювали дитячі атракціони, проводились ігрові розважальні програми, а на нижній сцені «Поетичні гутірки» тривали виступи колективів та окремих виконавців.

Підкріпити свої сили можна було крафтовими сирами, медом, трав’яним чаєм і великою кількістю кулішів і каші, якими пригощали кашовари з різних сільських рад нашого району. Готували також борщ і козацьку юшку, якими частували на галявині «Козацькі смаколики». Завершився Фестиваль «Вільною ватрою» — символом єднання всіх людей. Глядачі та учасники цього дійства отримали безліч позитивних емоцій та вражень, відчули свою причетність до культури і традицій України.

 

Прочитано 482 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+