На Кіровоградщині саботували реорганізацію медзакладів

Четвер, 12 березня 2020 14:20
На Кіровоградщині саботували реорганізацію медзакладів Фото з вільного доступу

Депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали рішення, згідно з яким пропонувалось реорганізувати 7 закладів охорони здоров’я. Про це повідомляє кореспондент mandarin-news.

Зокрема, проєктом рішення пропонували приєднати Кіровоградське обласне дитяче патолого-анатомічне бюро до обласної дитячої лікарні, Олександрійський наркологічний диспансер – до обласної психіатричної лікарні, Олександрійський онкологічний диспансер – до обласного онкологічного центру, Олександрійську психіатричну лікарню – до обласної психіатричної лікарні, Кіровоградський обласний наркологічний диспансер – до обласної психіатричної лікарні, Олександрійський протитуберкульозний диспансер – до Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру, Олександрійський шкірно-венерологічний диспансер – до обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко запевнив олександрійських депутатів: мова про припинення діяльності цих закладів не йде. За його словами, наказом МОЗ наркологічні диспансери виключено з переліку номенклатури закладів охорони здоров’я.

Для того, щоб ці заклади все ж працювали, ми пропонуємо поєднати їх з психіатричними. Зокрема, Кіровоградський та Олександрійський наркологічний диспансери об’єднають з психіатричною обласною лікарнею.  Буде одна юридична особа. Але всі залишаться на своїх місцях, – пояснив Рибальченко.

Не зважаючи на аргументи посадовця, проєкт рішення підтримали лише 20 присутніх у залі депутатів.

Прочитано 552 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+