На Кіровоградщині робітники стали "заручниками" недобросовістного підприємця

Вівторок, 29 травня 2018 06:02

На Кіровоградщині місцеві жителі счинили неабиякий галас через затримку заробітньої плати у ТОВ «Агрофірма «Маріампольська». Декілька десятків сімей з дітьми просили місцеву владу допомогти у вирішенні проблеми. Адже прості люди стали заручниками у підступній грі недобросовістного підприємця. 

Справа у тому, що ТОВ «Агрофірма «Маріампольська» було створено внаслідок реорганізації СВК з однойменною назвою. Згідно з випискою з державного реєстру, власниками ТОВ «Агрофірма «Маріампольська» сьогодні є: Костянтин Міщанін з 30% активу та фірма «Вермонт Альянс» з 70%. А отже власник меншого числа акцій має погоджувати всі дії з власником більшої частини, тобто "Вермонт Альянс".

За словами правочинців затримка зарплати та борг за несплату податків був спровокований штучно. Щоб мати можливість маніпулювати ситуацією у власну користь. 

Працівники агрофірми підозрюють, що це трапилось саме через особистий апетит пана Міщаніна, який внаслідок реорганізації, напевно, прагнув отримати усі 100% активів реорганізованого СВК. Адже на загальних зборах було визначене підприємство – ТОВ «Глянець», яке надавало значну фінансову підтримку особисто пану Міщаніну в сумі близько 600 тис. доларів протягом кількох років на потреби збиткового СВК та мало здійснити юридичну реорганізацію, інвентаризувати майно і виконати всю «брудну» роботу, після чого призначити Міщаніна директором, залишивши йому частину активів для підтвердження повноважень, а згодом передати свою частину активів офшорній фірмі Міщаніна. Внаслідок цього сумарний обсяг контрольованих активів становив би 100%. Однак, аби передати 70% активів фірмі «голови», ТОВ «Глянець» несподівано передає свої активи ТОВ «Вермонт Альянс», внаслідок чого Міщанін позбувається контролю над реорганізованим ТОВ «Агрофірма «Маріампольська», та, хоч і залишається директором, але лише з 30% активів.

За словами керівництва ТОВ «Вермонт Альянс», їх підприємство готове виплачувати зарплату, і їх рахунок не заблокований, але для цього бухгалтер СВК повинна офіційно передати справи, кадрові відомості, платіжні реквізити працівників та право підпису на ТОВ «Агрофірма «Маріампольська». Директор якої має завдання – запобігти офіційній передачі підприємства законному власнику, оскільки це потягне за собою повну ревізію підприємства, майна, нерухомості, документації та фінансової діяльності, а підсумком цієї ревізії, можливо, стане нова кримінальна справа стосовно Міщаніна, підстави для якої уже розслідуються поліцією Кіровоградської області.

Прочитано 3348 разів
Останнє редагування Вівторок, 29 травня 2018 13:44
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+