На Кіровоградщині проведуть антитерористичні навчання

Понеділок, 18 жовтня 2021 11:39

19 жовтня Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Кіровоградській області проведе планові антитерористичні навчання. Тренування відбудуться в умовах, максимально наближених до реальних, на території Кропивницького. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на У СБУ в області.

У ході навчань планується перевірити ступінь захисту стратегічно важливого об’єкту і місць масового перебування людей у разі виникнення терористичних загроз. Крім того, учасники заходів відпрацюють алгоритм дій з виявлення та знешкодження умовних терористів.

Під час тренувань на території міста можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження руху транспортних засобів і пішоходів, зміни розкладу залізничного транспорту, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

СБУ звертається до місцевих жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства, з неухильним дотриманням прав і свобод громадян.

Крім того, просять поінформувати правоохоронців у випадку:

- прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

- появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;

- виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;

- отримання інформації про наміри здійснення диверсійної і терористичної діяльності або інших протиправних дій.

У випадку отримання такої інформації просять повідомити до Управління СБУ в Кіровоградській області за номером (0522) 36 13 05.

Інформація, що надійде до Управління, буде невідкладно перевірена.

Прочитано 210 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+