На Кіровоградщині під час отримання стотисячного хабаря схопили двох подільників-посадовців (ФОТО)

Середа, 25 вересня 2019 11:20
На Кіровоградщині під час отримання стотисячного хабаря схопили двох подільників-посадовців (ФОТО) Фото: Дзеркало тижня

На Кiровоградщинi арбiтражний керуючий та службовець торгiв аукцiону з продажу комунальної нерухомостi вимагали грошi вiд пiдприємцiв та були затриманi Службою безпеки України. Про це mandarin-news повiдомили в пресгрупi СБУ в областi.

Розпорядники аукцiону «зажадали» вiд мiсцевого пiдприємця сто тисяч гривень за забезпечення перемоги у конкурсi на придбання цiлiсного майнового комплексу в одному iз районних центрiв областi. Згiдно з умовами, комерсант зобов’язувався вiдновити котельнi, виробничу базу та декiлька будiвель комунальної власностi. У випадку вiдмови дiлки погрожували зiрвати аукцiон в iнтересах iнших учасникiв.  Для проведення оборудки, зловмисники гарантували зменшення на аукцiонi цiни комунального майна 4,2 мiльйони гривень до 630 тисяч.

Правоохоронцi затримали зловмисникiв, один з яких є приватним адвокатом, одразу пiсля отримання всiєї суми неправомiрної вигоди за «забезпечений» результат аукцiону.

Наразi у межах вiдкритого кримiнального провадження вирiшується питання щодо повiдомлення затриманим про пiдозру у вчиненнi злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (прийняття пропозицiї, обiцянки або одержання аудитором, нотарiусом, експертом, оцiнювачем, третейським суддею або iншою особою, яка провадить професiйну дiяльнiсть, пов’язану з наданням публiчних послуг) Кримiнального кодексу України.

Операцiя з викриття та затримання проводилась спiльно iз слiдчими полiцiї Кiровоградської областi пiд процесуальним керiвництвом обласної прокуратури.

Прочитано 912 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+