На Кіровоградщині масово хворіють діти, кількасот госпіталізовано до лікарень

Понеділок, 23 грудня 2019 14:40
На Кіровоградщині масово хворіють діти, кількасот госпіталізовано до лікарень Фото: УНІАН

Протягом тижня на території Кіровоградщини зареєстровано 3007 випадків ГРВІ, з них 2189 (72,8%) серед дітей. Про це mandarin-news повідомили в КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради».

На даний час 279 хворих госпіталізовано до закладів охорони здоров'я. В той же час, наголошують у центрі, рівень епідемічного порогу не перевищений, захворюваність нижча епідпорогу на 31,5%.

Фахівці КНП нагадали, що найкраща профілактика грипу – це вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. На території Кіровоградщини потрібна вакцина («ВаксіГрип») наявна в аптечних мережах Кропивницького, Знам’янки, Світловодська, Новоукраїнки,  Новомиргорода, Новгородківки, Устинівка та Голованівська.

Все більше жителів області розуміють користь вакцинації. Так, зокрема, на даний час проти грипу в області щеплено  5368 осіб, з яких 401 осіб – діти віком від 6 місяців до 5 років. Тобто, з початку епідсезону в області проти грипу щеплено на 71,5% більше населення, ніж за аналогічний період минулого року.

Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби, – наголосили в Регіональному центрі громадського здоров’я.

Прочитано 1573 разів
Останнє редагування Понеділок, 23 грудня 2019 13:54
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+