На Кіровоградщині до пам’ятного вінка підпільника невідомі прив’язали символ російської агресії

П'ятниця, 09 листопада 2018 11:50

В Олександрії невідомі осквернили пам’ятний вінок визволителям від нацизму «георгіївською стрічкою» - символом агресії проти України 2014-2017 років. Стрічку помітили місцеві жителі,  - повідомляє mandarin-news з посиланням на  сайт «Олександрійські новини»

За словами декількох місцевих жителів, цю «прикрасу» побачили діти, які щодня проходять мимо неї, адже це стіна приміщення біля входу у школу. саме старшокласники і розповіли про це батькам. Приміщення колишньої школи № 6 нині передано у користування релігійній громаді «православної церкви Московського патріархату».

Журналісти особисто пересвідчилися, що на вінку, який покладено на пам’ятну дошку підпільнику Володимиру Груші,  прив’язана «георгіївська стрічка», використання якої законодавчо заборонено в Україні.

«Георгіївська стрічка» використовувалась у збройних силах Російської імперії та Радянського Союзу. Саме ця стрічка стала символом військових та кримінальних злочинів, вчинених терористичними організаціями та військовими підрозділами бойовиків на території Донеччини та Луганщини.

З травня 2017 року за виготовлення та пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки передбачено адміністративну відповідальність, в тому числі штраф або арешт.

 

Прочитано 347 разів
Останнє редагування П'ятниця, 09 листопада 2018 11:54
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+