На Кіровоградщині діти масово звертаються до лікарень

Понеділок, 18 листопада 2019 12:40
На Кіровоградщині діти масово звертаються до лікарень Фото: https://www.ukrinform.ua/

На Кіровоградщині продовжують фіксувати масові звернення жителів області до лікарень. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради».

Протягом тижня на території Кіровоградщини зареєстровано 2978 випадків ГРВІ, з них70% (2089 випадків) – серед дітей. Із загальної кількості захворілих  248госпіталізовано до закладів охорони здоров'я. В той же час, наголошують у центрі, рівень захворюваності на ГРВІ не перевищує відповідного епідемічного порогу.

Разом із тим, за інформацією регіонального центру, випадків грипу в області не зареєстровано.

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу – це вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною, – наголошують фахівці центру.

В Кіровоградській області в наявності вакцина проти грипу («ВаксіГрип») в аптечних мережах Кропивницького, Знам’янки, Світловодська, Новоукраїнки,  Новомиргорода, Новгородківки, Устинівки та Голованівська.

На даний час проти грипу в області щеплено 3977 осіб, з них 291– діти віком від 6 місяців до 5 років. За 6 тижнів в області проти грипу щеплено у 2,5 рази більше населення, ніж за аналогічний період минулого року.

Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби, – наголосили в КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради».

Прочитано 1444 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+