На Кіровоградщині 8 тисяч дітей не отримали аліментів вчасно

Понеділок, 19 лютого 2018 10:04

16 лютого, фахівці обласного управління юстиції у режимі відеоелекторної наради розглянули з керівниками усіх районних відділів державної виконавчої служби Кіровоградщини вступ у силу закону щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків, які ухиляються від утримання власних дітей, і результати ліквідації заборгованості з аліментів загалом.

«Упродовж січня 2018 року органи державної виконавчої служби області стягнули 6 926 194 гривень аліментів на користь 8 390 дітей. Впевнений, що в подальшому результати будуть ще кращими, адже державні виконавці зможуть застосовувати проти злісних боржників нові інструменти примусового впливу. Зокрема йдеться про обмеження неплатників аліментів у праві виїзду за кордон чи керування автомобілем. І це ще не все: державні виконавці мають максимально коректно комунікувати зі стягувачами та боржниками й надавати їм всю необхідну правову допомогу», – відзначив начальник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що закон про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів вступив у силу 6 лютого поточного року. У цей час почав функціонувати і реєстр злісних боржників (так звана «дошка ганьби»), до якого буде вноситися інформація про тих батьків, які ухиляються від добровільного утримання своїх дітей. 

Прочитано 394 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+