На Кіровоградщині штрафують депутатів

Середа, 20 червня 2018 10:29

Прокуратура Кіровоградщини продовжує активно співпрацювати з громадськими активістами щодо боротьби з таким негативним явищем, як корупція. Зокрема, активна та плідна така співпраця з представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Так лише за травень поточного року за матеріалами наданими представниками цієї організації складено три адміністративних протоколи за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-6 КУпАП ( порушення вимог фінансового контролю) щодо депутатів та посадовців місцевого самоврядування. Окрім того, за повідомленнями Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» розпочато досудові розслідування у трьох кримінальних провадженнях за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Зокрема за результатами перевірки викладених у повідомленнях активістів розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно депутата Кіровоградської районної ради за фактом неподання ним електронної декларації за 2017 рік. 

Основні порушення, які допускають депутати та посадові особи місцевого самоврядування - несвоєчасність подання електронної декларації про доходи, а також неповідомлення про зміни у майновому стані. 

Наразі за наслідками опрацювання наданих рухом «Під контролем» повідомлень Управлінням захисту економіки в області складено адмінпротоколи за ч 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) стосовно депутатів Маловисківської районної ради, Новомиргородської міської ради та Олександрійської районної ради. 

Натомість за наслідками судового розгляду трьох протоколів про адміністративні правопорушення стосовно вимог фінансового контролю відносно депутата Кіровоградської районної ради, депутата Маловисківської районної ради та двох депутатів Олександрійської районної ради судом ухвалено рішення – вказаних депутатів визнано винним та застосовано щодо них стягнення у виді штрафу. 

Співпраця правоохоронних органів та громадських активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» триває. 

Прочитано 466 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+