На Кіровоградщині борги за воду стягують судовими наказами

Середа, 18 липня 2018 15:34

 

Водоканал стягнув через судовий наказ більше 5 тисяч гривень боргу за надані послуги з одного із мешканців Олександрії. За рішенням судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з боржника стягнуто борг 5308 грн. 72 коп.

З цієї суми більшу частку складає оплата послуг водопостачання та водовідведення - 4880 грн. 81 коп. Судовий наказ також підтверджує вимогу обласного водоканалу щодо стягнення інфляційних відрахувань у розмірі 359 грн. 25 коп. Також у судовому наказі задоволено побажання стягнути 3 % річних у розмірі 68 грн. 66 коп.

Нагадаємо, що судовий наказ - це особлива форма судового рішення, яка не потребує повного позовного провадження. Рішення можуть виноситися у певній категорії справ, зокрема зі сплати за комунальні послуги. За наявності підстав, судовий наказ ухвалюється без участі відповідача, а сам процес ухвалення рішення у відповідності із цивільно-процесуальним кодексом, є спрощеним і апеляції не підлягає. Єдиним способом зупинити виконання наказу є обґрунтована заява відповідача, щодо скасування наказ

Прочитано 400 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+