Міська рада судитиметься з "Кіровоградгазом"

Вівторок, 20 березня 2018 15:46

Рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради Кропивницького, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання територіальними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями міста незалежно від форм господарської діяльності. На цьому наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко, коментуючи дії керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» щодо незаконного відключення від газопостачання котелень обласного центру. 

- Нинішнє керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» систематично порушує чинне законодавство України і їхні виправдовування, що вони діють в правовому полі виглядають смішними, - відзначив Сергій Коваленко.

– Керівник будь-якої установи, у тому числі ВАТ «Кіровоградгаз» не може дозволяти паплюжити законодавство України, вибірково використовувати для власного користування підзаконні акти. За 10 років я вперше стикаюся з таким, не можу інакше назвати «геноцидом» кропивничан з боку газорозподільної компанії. Відключивши від газу в період опалювального сезону котельні міста, керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» порушило постанову Кабінету Міністрів України №720 щодо забезпечення безперебійного проходження опалювального сезону в Україні, порушило низку рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які прямо забороняли відключати котельні від газу, і поставило під загрозу життя та здоров’я мешканців міста в холодних, нетоплених приміщеннях дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров’я, житлових будинках. - Більше того, - наголосив Сергій Коваленко, - Стаття 3 Конституції України чітко вказує, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, а стаття 60 наголошує, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність. Олександр Гладкий, як голова правління, не мав жодного права одноосібно перекривати постачання газу теплогенеруючим підприємствам. Тому припинення газопостачання в період різкого похолодання – це протиправна і злочинна дія з боку керівництва «Кіровоградгазу». У той же час, держава стоїть на сторожі захисту прав своїх громадян і важливу роль у цьому грає діяльність міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Основними її завданнями якраз і є координація діяльності органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій міста незалежно від форм господарської діяльності, пов’язаною, у тому числі, із забезпеченням стабільного функціонування об’єктів паливно- енергетичного комплексу під час виникнення надзвичайної ситуації, злагодженої роботи підприємств, установ та організацій для забезпечення сталої і безперебійної роботи об’єктів Єдиної газотранспортної та об’єднаної енергетичної систем України. - Замість того, щоб вести конструктивний діалог з теплогенеруючими підприємствами, вирішувати у судовому порядку спірні питання, керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» вдається до маніпулювання інформацією про борги в розрахунках за спожитий газ, - звернув увагу Сергій Коваленко. – Розхитуванні ситуації у Кропивницькому можна прирівняти до антидержавних дій з боку «Кіровоградгазу». Враховуючи, що керівники ВАТ «Кіровоградгаз» постійно ігнорують виконання рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради Кропивницького, секретаріат комісії направив відповідні подання до Служби безпеки України, Національної поліції та позов до суду.

Прочитано 401 разів
Останнє редагування Вівторок, 20 березня 2018 15:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+