Мешканці Кіровоградщини приєднались до Всеукраїнської акції протесту

Середа, 31 жовтня 2018 10:52

Сьогодні в Києві Радикальна Партія Олега Ляшка ініціювала проведення всеукраїнської акції протесту проти підвищення тарифів на газ, -повідомляє mandarin-news.

До акції протесту приєднали тисячі пересічних мешканців з усієї України. Під стінами Кабінету Міністрів учасники акції вимагають від чиновників:

1) Провести позачергове засідання парламенту за участю президента, прем’єр‑міністра, голів «Нафтогазу» і НКРЕКП з повним звітом щодо ситуації з тарифами на газ.

 2) Накласти мораторій на зростання комунальних тарифів і скасувати рішення уряду від 19 жовтня про підвищення ціни на газ для побутових споживачів на 24%.

3) Підняти мінімальну зарплату і пенсію до 6 тис. грн та 3,5 тис грн відповідно, щоб люди не віддавали останнє за комунальні послуги.

4) Скасувати рішення уряду від 27 квітня, яке обмежує право 3 млн українців на отримання субсидій, та повернути соціальну норму споживання газу 400 кубометрів на місяць. Щоб найменш забезпечені люди, які споживають газ економно, могли платити за нього вдвічі менше.

5) Вдвічі знизити тариф і встановити чесну ціну за кубометр газу у 3,50 грн замість теперішніх 6,96 грн та 8,55 грн, які почнуть діяти з 1 листопада.

6) Негайно запровадити план РПЛ зі зниження тарифів.

Влада знущається над людьми. Наступного року Уряд планує підняти мінімальну зарплату на 12%, і тут же, з листопада на 24% піднімає тарифи на комуналку. Тобто пропонує людині 450 додаткових гривень однією рукою, а іншою – вже витягає у неї з гаманця у два рази більше. Влада розповідає, що за газ потрібно платити європейську ціну, але при цьому забула дати українцям європейські зарплати і пенсії», - обурювався голова Кіровоградської територіальної організації РПЛ Михайло Бевзенко.

ФОТО: mandarin-news

Прочитано 978 разів
Останнє редагування Середа, 31 жовтня 2018 13:02
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+