Медики лікарні на Кіровоградщині майже 2 місяці без зарплати Рекомендовані

Середа, 05 травня 2021 17:51

Понад 500 лікарів та медичного персоналу Світловодської центральної районної лікарні вже протягом півтора місяця не отримують зарплати, аванси та ковідні пакети. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сторінку ГО «Стаття 5».

Чому лікарі не отримують зарплати активісти запитали в головного лікаря лікарні Юрія Котенка.

«НСЗУ розіслала нам наприкінці квітня проєкти угод, які ми заключили з ними, але договори і звіти авансові передують тому, як нам двічі надсилають кошти на місці. Ми повинні заповнити звіт, після чого протягом 3-5 днів ми отримуємо суму згідно угоди. Нас попередили, що авансу не буде у квітні. Казали, що авансу не буде не тільки в нас, а в усіх, хто заключив угоди з НСЗУ», – повідомив Котенко.

Юрій Котенко зателефонував  представниці Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров`я України у Дніпропетровській області Яні Гужві, з метою дізнатися коли будуть підписані договори стосовно виплат  заробітних плат. Представниця повідомила, що причиною несвоєчасного надходження коштів від Національної служби здоров’я України є навантаження на базу внесення даних договорів

За її словами, у подібній ситуації наразі перебувають ще 148 лікарень.

Наприкінці зустрічі активісти разом з головним лікарем вирішили звернутись із листами до Президента України, Голови Національної служби здоров'я України, Міністра охорони здоров'я. 

 

Прочитано 1032 разів
Останнє редагування Четвер, 06 травня 2021 10:03
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+